Skaparglädje på djupet

Passar alla


 

Nytt koncept våren 2023 – Klippkort!

Ibland kanske du vill komma varje vecka, ibland varannan. I det här konceptet möjliggörs dig att följa din egna rytm.

 Jag tycker att livsenergin är det viktigaste av allt här i livet. Att hålla den jämn, att bevara den över tid. Vad är då livsenergi? Ja, säkert olika för olika individer. För mig är den påtaglig när jag berörs av någon, något. När jag är närvarande, men också när jag skapar. När jag tillåter mina händer styras av den impuls som kommer till mig. När jag når bortom presstationens krav och önskan om det fina resultatet. Jag gör helt enkelt det jag behöver för stunden och för mig så finns klokskapen i kroppen inte i knoppen.
Om rädslan håller mig låst, kan jag lätta på dess bojor genom att få igång rörelsen i min kropp, genom det fysiska avtrycket blir det synligt och tydligt. Ibland skrynklar jag pappret sittandes på golvet, häller ut färgen, låter den tryckas genom fingrarna ut på pappret. En annan dag får pastelliga färger smekas ut med mjuka kritor. Den sträva torra ytan gnuggas ut och bearbetas, en himmel får representera den rymd och det lugn som infinner sig.
 Ibland blir resultatet fint ibland fult, men resan dit är det som är det viktiga, rå och ärlig, liksom livet självt. Lär vi oss att möta det som händer, vågar vi låta känslorna ta plats så kommer de att släppa, transformeras. Vi får en ökad närvaro och en medvetenhet och vi blir levande inuti, utanpå. För en stund, en stund vi minns, som ger avtryck, hittas igen, på ett nytt sätt. Ja den kreativa processen håller mig levande och hjälper mig att bli levande igen…. Expansionen i skapandet ger liv till kropp och själ. 

Åsas beskrivning av den kreativa processen i måleriet, den du kan uppleva varje gång du målar utifrån där du befinner dig just då…..

 Det kommer nu att hålla öppna tillfällen där du får olika ingångar (övningar) till måleriet. Du väljer själv när du vill komma. Ibland blir vi få ibland blir vi många. Åsa känner in vad som passar och sätter igång att skapandet. Hon finns tillhand hela tiden och speglar dig när du behöver, petar igång dig när du fastnar. Reflektionen sker genom skrivande på olika sätt och delgivande. Du har möjlighet att måla stort på papper. Vi använder gouache/Redimix färger och en massa annat.

Varmt välkommen!

Måla med klippkort 

  • Du väljer själv när du vill delta – följ din egen rytm!
  • Fritt & kravlöst skapande
  • Möjlighet till personligt växande
  • Att måla bortom prestationen ger välmående och goda hormoner
  • Måla inifrån dig själv – stärk konstakten med ditt inre
  • Utveckla din kreativitet
  • Du kommer att måla minst en bild per tillfälle
  • Vi avlutar varje tillfälle med skrivövning och delgivande
  • Måla under Åsas proffsiga ledning. Du får olika kreativa övningar vad varje tillfälle.

 

Extra: Du kan boka en individuell tid hos Åsa på 75 minuter då du är klar med processen (dina gånger) Där kan du gå igenom processen och få feed-back på den och göra en summering.

Pris: 600 kr (ord.pris 850 kr) Det går inte att byta in ett klipp-korts tillfälle till en individuell tid.

 

 

 

 

Datum:

 Kursstart: Tisdag 18/4 kl. 17:30-20:30
Även: 25/4, 2/5,9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6, 13/6, 20/6

 Plats:

Ateljé Karner
Slaggatan 26, Falun

 Pris:

Klippkort 5 ggr: 3000 kr inkl. moms
8 ggr: 4500 kr inkl. moms 
Material ingår.
Det finns möjlighet att delbetala

8-kort går att köpa fram till 2/5
5-kort går att köpa fram till 23/5

 
Du som inte målat tidigare:
Om du inte har målat hos Åsa tidigare behöver du komma på en individuell träff innan för att få en känsla för upplägget och för att känna om det är något för dig.
Pris : 600 kr (ord.pris 850 kr)
Om du tecknar klippkort efter individuell träff får du 10% på kurspriset.

 

 

Parkering:

Det finns parkeringar längs med Slaggatanoch på Kung Gustafs torg, avgift 5 kr/h fram till kl. 18 (lördagar -kl. 15) Lokalen ligger centralt.

Villkor:
Läs här

Anmälan:
Anmäl dig till Åsa genom att fylla i formuläret längst ned på sidan. Du kan även nå henne via e-post eller mobil. Meddela startdatum för den grupp du önskar delta i.

Övrigt:
Kom gärna i oömma kläder som tål färgspill, förkläden finns att låna.

 

Anmäl dig här

Hör av dig om du har frågor eller funderingar. Här kan du även anmäla dig. Vid anmälan ange kursens namn samt start datum. Då platserna är begränsade behöver du få bekräftat att du har fått en plats på den kurs du önskar delta i.  Tack för visat intresse.

Om du inte fått svar inom två vardagar var vänlig att skriv igen till asakarnerkonst@gmail.com

Adress

Slaggatan 26
791 70 Falun

Mobil

 070-723 03 72