Om Ateljé Karner & Om Åsa

“Två sanningar närmar sig varann. En kommer inifrån, en kommer utifrån, och där de möts har man en chans att få se sig själv”

– Tomas Tranströmer

 

 

Om Ateljé Karner

 Min drivkraft och målet med mitt företagande är att få människor att följa sin längtan och att växa via sin kreativa process” -Åsa

Ateljé Karner – Kreativitet för Dig  

Kreativitet & hälsa är nära sammankopplat och vi vill att du ska växa genom att vara kreativ & levande. Här erbjuds du att expandera genom det fria lekfulla måleriet. 

L e k f u l l t . K r a f t f u l l t . F ä r g s t a r k t . Ä r l i g t & S a n t .
N j u t b a r t . S p ä n n a n d e  e g o b o o s t . L i t e  j o b b i g t  
i b l a n d .

Ateljé Karner startades 2006 och har idag tre ben i verksamheten – Åsas egna konstnärsskap, kursverksamheten och bildterapin/coachingen.

 

Om Åsa

Min livsväg har inte varit rak vilket har ökat min livserfarenhet. Jag ställdes tidigt inför frågan om vad som ger mening i mitt liv. Svaret kom oväntat då jag insåg att jag förutom att förstå människan och dess mysterium faktiskt ville måla.
Jag hade och har ett starkt behov att uttrycka mig bortom orden. Jag målade länge för egen del, utforskade, lekte, uttryckte mig, grät, skrattade och tiden försvann. Jag upplevde att jag kom åt en större del av mig själv.  
Parallellt med det gick jag från att jobba som pedagog till att jobba socialt med ungdomar. Det på olika sätt i öppenvården och på behandlingshem. Jag målade med ungdomarna vilket visade sig fördjupa vår kontakt. Sökte efter ett sätt att utveckla mig ytterligare inom detta område och då fann jag bildterapin och valde att gå en psykoterapiutbildning i bildterapi.
Efter fem år i öppenpsykiatrin har jag öppnat egen mottagning i Falun. Idag delar jag med mig av min dröm till andra. Jag har sett många utvecklas, växa och helas genom skapandets magiska värld. 

 

Utbildningar

Bildterapiutbildning, grundläggande psykoterapi steg 1, Niarte
Estetisk grundutbildning, inriktning bild, Löftadalens folkhögskola
Grundskollärarlinjen 1-7, bildinriktning, Högskolan Dalarna

Kurser:
CFT, Compassionfokuserad terapi, Sofia Viotti
Yoga-meditation- bildarbete, Birgitta Englund
Mind Art, mindfulnessbaserat bildarbete, Birgitta Englund 
Vedic Art, lärarutbildningar, block A-C, Ing-Marie Utbys, Curt Källman, Johannes Källman
Kinesisk medicin, 1 år, Neijing akademin