Hitta lugnet och acceptansen till Dig själv

            Compassion & Art

Kurs i medkänsla & självmedkänsla

Under de senaste åren har stressen ökat i vårt samhälle och det har blivit allt vanligare med stressrelaterade sjukdomar. Vi behöver jobba aktivt för att öka medvetenheten om hur vi återhämtar oss och hittar tryggheten i oss själva – att helt enkelt vara i vårt trygghetssystem. Inom Compassionfokuserad terapi (CFT) jobbar man med detta samt med medkänsla och självmedkänsla för att släppa den inre stressen. För att komma dit finns inom CFT ett antal övningar som med fördel fördjupas och förstärks med bildterapi. Åsa har valt att utforska kombinationen mellan dessa terapier vilket ligger till grund för kursen.  Du kommer att få utforska ditt hotsystem, ditt drivsystem och fördjupa kontakten med ditt trygghetssystem. Vi kommer även att utforska hur du relaterar till din system.

 Vi träffas vid fem tillfällen varannan vecka. Tanken är att vi jobbar med ett tema vid varje tillfälle och att du kan jobba vidare med hemma mellan träffarna. Vi har sedan en återträff i januari 2022. Vi målar vid samtliga träffar och tittar på alla bilder vid återträffen.

Passar alla men du som inte målat tidigare bör delta vid ett prova-på tillfälle innan för att få en genomgång av material och få en känsla för om du vill jobba med bildskapande. 

Max 6 deltagare 

 

Detta ingår: 

  • 18 timmar med teori varat med bildskapande
  • Vid varje tillfälle finns rejält med tid till skapandet.
  • Meditationer, både på plats & på ljudfil 
  • Genomgång av trecirkelsystemet, bildövningar utifrån de tre systemen och utifrån hur du relaterar till dem.
  • Vi jobbar med medkänsla och självmedkänsla
    Gränsdragning
  • Samtal och reflektion
  • Kravlöst och lustfyllt skapande i övningarna. 
  • Enklare målarmaterial till hemmabruk ingår. 

 

 

Var och när:

 Kursstart: Ingen planerad för tillfället, meddela Åsa intresse.
Även: 
Uppföljning: 

Plats:

Ateljé Karner
Slaggatan 26, Falun

          

Pris:
Kursavgift : 3600 kr inkl. moms.

Målarmaterial, enklare fika och frukt ingår 

Parkering:

Det finns parkeringar längs med Slaggatan och på Kung Gustafs torg, avgift 5 kr/h fram till kl. 18 (lördagar -kl. 15) Lokalen ligger centralt.

Villkor:
Läs här


 

 

Anmälan: 
Anmäl dig till Åsa genom att fylla i formuläret längst ned på sidan. Du kan även nå henne via e-post eller mobil. Meddela startdatum och namn på den grupp du önskar delta i.

 

Övrigt:
Tag med sköna oömma kläder att måla i. Det finns förkläden att låna.

Anmäl dig här

Hör av dig om du har frågor eller funderingar. Här kan du även anmäla dig. Vid anmälan ange kursens namn samt start datum. Då platserna är begränsade behöver du få bekräftat att du har fått en plats på den kurs du önskar delta i.  Tack för visat intresse.

Om du inte fått svar inom två vardagar var god att skriv igen till asakarnerkonst@gmail.com

Adress

Slaggatan 26
791 70 Falun

Mobil

 070-723 03 72